Coronavirus

Her får du overblik over seneste nyt og anvisninger om coronavirus/covid-19

FAQ om Corona-situationen på Aarhus HF & VUC

Vi har udarbejdet en FAQ, hvor skolens kursister kan finde svar på en masse omkring Corona-situationen på skolen. Se mere her: FAQ til kursister

Følg med på skolens Facebook-profil, hvor vi løbende kommer med tips og tricks til at få hverdagen og hjemmestudiet til at fungere: facebook.com/aarhushfogvuc

23. marts

Lukning af skolen forlænges til efter Påske!

Statsministeren har på et pressemøde i dag den 23. marts kl. 15.00 meddelt, at regeringen har besluttet at forlænge skolelukningerne til efter Påske. Dvs. at Aarhus HF & VUC holder lukket for fysisk fremmøde frem til 2. Påskedag, mandag den 13. april. Den virtuelle undervisning og vores hjemmearbejde fortsætter frem til vi (forhåbentlig) igen åbner for fysisk fremmøde tirsdag den 14. april.

God arbejdslyst med de virtuelle studier og pas godt på dig selv.

Med venlig hilsen

Aarhus HF & VUC

12. marts

Statsministeren meddelte i aftes, at alle uddannelsesinstitutioner skal indstille undervisningen fra på fredag og 14 dage frem. Af statens officielle Coronaside fremgår, at ”elever og studerende på alle offentlige ungdomsuddannelser- og videregående uddannelser mfl. sendes hjem hurtigst muligt og senest fra fredag 13. marts 2020 i foreløbigt to uger”.
 

På Aarhus HF & VUC betyder det:

1. At du IKKE skal møde op på skolen fra og med fredag d. 13. marts og foreløbigt to uger frem

2. At du fortsat SKAL være studieaktiv i undervisningen, som bliver omlagt til ren virtuel undervisning

 

Særligt vedr. studieaktivitet og fravær / ”lovligt fravær”:

Det er klart, der ikke gives fravær for manglende fremmøde, når skolen er lukket, og undervisningen er omlagt til ren virtuel undervisning. I den forstand er det ”lovligt fravær” ikke at komme på skolen. Men man skal fortsat være studieaktiv i den virtuelle undervisning både for sin egen skyld og for at være SU-berettiget. Så du skal deltage aktivt i den virtuelle undervisning, som følger dit skema i Ludus Web.

Det er i denne lidt usædvanlige situation din lærer, der vil orientere dig om, hvordan undervisningen kommer til at foregå, hvad det vil sige at være studieaktiv. Det er også din lærer, der vurderer, om du er studieaktiv. Hvis din lærer ud fra en helhedsbetragtning vurderer, at du ikke er studieaktiv, mens du undervises virtuelt, vil læreren tage kontakt til dig.

Hvis du er for syg til at være studieaktiv, skal du give besked til din lærer via Ludus Web - fuldstændig som du plejer.

Vi er klar over, at det er en meget usædvanlig situation, men vi forsøger at løse det, så godt vi kan. Vi håber på alles forståelse.

11. marts

Statsministeren har netop meddelt at alle uddannelsesinstitutioner skal indstille undervisningen fra på fredag og 14 dage frem.

Det betyder, at Aarhus HF & VUC underviser torsdag, mens skolen er lukket fra og med fredag. Bliver man hjemme i morgen, vil det af skolen blive betragtet som lovligt fravær lige som fraværet i den 14 dages periode, hvor vi lukker ned fra og med fredag. Alle skolens ansatte møder som normalt torsdag.

Yderligere information til kursister og medarbejdere følger i løbet af torsdag på skolens elektroniske platforme.

 

Med venlig hilsen Aarhus HF & VUC

11. marts

Får jeg som kursist besked, hvis der konstateres coronasmitte blandt kursister eller ansatte på skolen?

Det korte svar er: JA! Her på Studieinfo og på vores hjemmeside https://aarhushfogvuc.dk/da/corona kan du løbende finde opdateret viden om coronasituationen her på skolen. Det er her, vi som skole vil orientere, såfremt der konstateres coronasmitte blandt kursister eller ansatte på skolen, og det er også her, vi vil fortælle, hvad du som kursist på skolen i så fald skal foretage dig.

Der er på nuværende tidspunkt IKKE konstateret coronasmitte blandt kursister eller ansatte på skolen.

Ikke desto mindre har der i dag den 11/3 floreret historier om, at der skulle være smittede på skolen, hvilket ikke er korrekt.

Vi gætter på, at den misforståelse skyldes, at vi på nuværende tidspunkt har enkelte kursister og ansatte, der er i karantæne, hvilket ikke er ensbetydende med smitte. Man kan komme i karantæne, hvis man fx har været sammen med en, der har været på rejse til Norditalien, uden at denne nødvendigvis har symptomer på smitte eller har fået konstateret sygdommen. Man kan også komme i karantæne, hvis ens barn/børn fx går på en skole, der er lukket pga. coronasmitte. Osv.

Hvis du hører ”coronahistorier”, så kig forbi sitet her, eller tjek Studieinfo og se om der er noget om snakken.

10. marts: Hvilken betydning får Coronavirus for arrangementer på skolen i den kommende tid?

10. marts har regeringen afholdt pressemøde om Coronasituationen i Danmark og i verden.

Budskabet fra myndighederne er en klar opfordring til, at vi alle skal tage situationen meget alvorligt og aktivt bidrage til at undgå smittespredning. Det skal vi bl.a. gøre ved at undlade at gennemføre ikke-nødvendige arrangementer, der bringer mange mennesker tæt sammen. Opfordringerne fra sundhedsmyndighederne og udviklingen i Coronasmitten får desværre også konsekvenser for en række begivenheder på skolen i den kommende tid:

  • Fredagscafé den 13/3: aflyst
     
  • Grib Kunsten 20/3: udskudt ind til videre. Vi undersøger muligheden for, at Grib Kunsten kan blive afholdt på et senere tidspunkt, når situationen omkring Coronavirus er forbedret.  
     
  • Studietur til Berlin for 1. HF fra 30. marts til 3. april: Vi følger udviklingen meget nøje og henholder os til Udenrigsministeriets anbefalinger. Ind til videre er Tyskland/Berlin ikke på listen over de områder, som Udenrigsministeriet fraråder rejser til. På pressemødet i dag den 10/3 blev det meddelt, at Udenrigsministeriet inden for den nærmeste tid forventes at udmelde nye områder, som man fraråder rejser til. Nærmere info følger, så snart vi ved noget. Der afholdes orienteringsmøder om turen den 16/3 for HF2 og 20/3 for profilklasser.
     
  • HF Gallafest 17/4 Da der i skrivende stund er 5 uger til gallafesten, er der ikke truffet endelig beslutning. Som det ser ud med situationen omkring Corona lige nu, er der risiko for, at det kan blive nødvendigt at udskyde gallafesten til maj eller juni. For en sikkerheds skyld undersøger vi derfor allerede nu alternative datoer i maj og juni. Udmelding om gallafesten følger senere.

Afslutningsvis vil vi gerne understrege, at ledelsen på Aarhus HF & VUC følger situationen omkring Coronavirus meget tæt, og vi vil løbende informere om, hvordan spredningen af Coronavirus påvirker dagligdagen på skolen.

Desuden opfordrer vi til at alle i dagligdagen følger de fem råd fra Sundhedsstyrelsen (se nedenfor)

9. marts: Begræns fysisk kontakt!

Sundhedsstyrelsen har justeret deres anbefalinger til, hvordan man undgår smitte, og opfordrer nu til, at man begrænser fysisk kontakt. Anbefalingerne kommer på baggrund af det nuværende udbrud af coronavirus og risikoen for at blive smittet ved fysisk kontakt. Her på skolen følger vi fortsat Sundhedsstyrelsens anbefalinger, som du kan få overblik over nedenfor.

Staten har åbnet en ny hjemmeside, der samler alt om Corona i Danmark: www.coronasmitte.dk 

 

3. marts: Er du netop kommet hjem fra rejser til Kina, Sydkorea, Iran eller Norditalien, skal du blive hjemme i 14 dage!

Sundhedsstyrelsen er i går aftes den 3. marts kommet med en anbefaling om, at hvis du netop er hjemkommet fra en rejse til Kina, Sydkorea, Iran eller Norditalien (regionerne Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte og Veneto), så bør du blive hjemme i de næste 14 dage:

https://www.sst.dk/da/Nyheder/2020/Nye-anbefalinger-fra-Sundhedsstyrelsen-om-at-blive-hjemme-i-to-uger

Den anbefaling følger vi naturligvis på skolen.

Hvis du netop er hjemkommet fra rejse til de nævnte lande/områder skal du derfor kontakte skolens studievejledning per mail eller telefon (IKKE personligt fremmøde), således der kan blive aftalt et forløb, hvor du ved at arbejde hjemmefra kan forblive studieaktiv, og således det kan blive registreret, at dit fravær er efter aftale med skolen. Studievejledningens kontaktoplysninger kan findes her:

https://aarhushfogvuc.dk/da/studievejledning

Du skal være forberedt på, at studievejledningen kan bede dig om at dokumentere, at du har været på rejse til de pågældende lande.

Med venlig hilsen

Aarhus HF & VUC

 

Roter venligst din telefon for at se siden