GS-KURSER

som er for dig, der skal supplere din gymnasiale uddannelse med fag og/eller højere niveauer

Om GS-kurser

GS-kurser strækker sig over enten 1, 2, 3 eller 4 måneder.

Tilrettelæggelsen er traditionel klasseundervisning med mange timer om ugen i en kort periode.  Du skal regne med, at der er stor lektie- samt afleveringsmængde på et GS-kursus.

På et GS-kursus er det som hovedregel kun muligt at læse ét fag pr. semester. Vi tilbyder dog også såkaldte fagpakker, hvor det er muligt at følge to hold i den samme periode. Det er ikke muligt, kun at være tilmeldt ét fag i en fagpakke. Se GS-kursustilbud i vores webshop

OBS! Vi gør opmærksom på, at man med fordel kan have afsluttet matematik eller sideløbende læse faget i en fagpakke, inden man starter på naturfagene fysik, kemi og biologi. Dette er ikke en forudsætning, men en fordel i arbejdet med naturfagene.

Fag og niveauer

I skemaet kan du få overblik over, hvilke fag og niveauer vi forventer at tilbyde i skoleåret 2019-2020.

  • GS-forløb på O-B finder enten sted i sep., okt. og nov. med eksamen i dec. eller i feb., marts og april med eksamen i maj/juni
  • GS-forløb på O-C finder sted i maj
  • GS-forløb på C-B og B-A finder sted enten i okt. og nov. med eksamen i dec. eller i marts og april med eksamen i maj/juni
     

Deltagerbetaling og SU

Betaling for GS-undervisning afhænger af, hvornår du blev færdig med din gymnasiale eksamen. Hvis du påbegynder dit GS-fag, inden der er gået to år efter afsluttet eksamen, er undervisningen gratis. Hvis du påbegynder dit GS-fag to eller flere år efter afsluttet eksamen, koster det 550 kr. pr. fag.

Når du er optaget på et hold, vil du modtage informationer om bl.a. betaling i din digitale postkasse/e-boks. Indtil betalingen har fundet sted, vil du kun være optaget på en betalingsventeliste. Såfremt du ikke betaler, vil du ikke blive endelig optaget på holdet.

OBS! Du kan fortryde din tilmelding senest 14 dage efter betaling. Tilmelder du dig senere end 14 dage før kursusstart, tilbagebetales deltagerbetaling ikke ved framelding.

Korte, intensive GS-forløb (1-4 måneder) er SU-berettiget. Bemærk dog, at der kun kan søges om SU i undervisningsperioderne. Dvs., at du ikke kan søge om SU i eksamensperioderne, som er hhv. december og maj/juni. SU-ansøgning sker via www.su.dk. Du ansøger om SU via den skole, hvor undervisningen foregår. SU modtaget ifm. GS tæller ikke med i klippekortet til videregående uddannelser.

Godt at vide om GS

Vi tilbyder hjælp til dig, der har problemer uden for skolen, som begrænser dine muligheder for at kunne følge med i undervisningen.

Vi tilbyder også hjælp til det faglige indhold, herunder til dig, der har problemer med læsningen.

Som GS-kursist skal du dog være opmærksom på, at det kan være vanskeligt at benytte dig af alle skolens støttefunktioner som primært skyldes, at du går på et kursustilbud, der er komprimeret og intensivt.

Få svar på oftest stillede spørgsmål i vores FAQ.

 

Kom i gang med GS-kursus

Der gives SU til GS-kurser i undervisningsmånederne. Læs mere under Priser & SU.
Kursustilbud for skoleåret 2019/2020 kan nu ansøges elektronisk. Se mere under Søg om optagelse.
Hvis du har opklarende spørgsmål vedrørende GS, kan du kontakte studievejledningen.

Roter venligst din telefon for at se siden