HF UNI

Din målrettede vej til universitetet

Hvad er HF UNI?

HF UNI er et særligt tilrettelagt HF-forløb, der giver dig adgang til universitetet.

Du får - helt ligesom på fx 3-årige gymnasiale uddannelser - adgangsbillet til videregående uddannelse, men kan hos os gøre det på helt ned til 2 år. Så kan du bruge tiden på at rejse, tjene penge, eller hvad du nu vil.

 

HF UNI er for dig, der...

  • gerne vil bruge nogle år af dit ungdomsliv på at være en del af en skole med liv på gangene og et godt studiemiljø i og uden for klassen
  • er interesseret i en karakterfri hverdag med fokus på læring
  • gerne vil være en del af alt det, der følger en gymnasial uddannelse - fx fredagscafé, teaterkoncert, musik- og kunstarrangementer, studietur og gallafest og meget andet.
  • vil gå på en skole med landets næsthøjeste HF-karaktergennemsnit ud af Danmarks i alt 104 HF-uddannelsesinstitutioner, og som er bedst i landet til karakterforbedring. Det kan du læse mere om her

 

Er du i tvivl, om HF UNI er noget for dig? Tag denne test og blive klogere. 

Alt det praktiske
Hvad er HF UNI?

HF UNI er en HF-uddannelse, som suppleres med et såkaldt et såkaldt supplerende overbygningsforløb (SOF), hvilket giver adgang til universitetet.

Du kan tage SOF på to måder:

  • som en integreret del af din HF-uddannelse, hvor du så får flere timer på skemaet og skal være indstillet på en større lektiemængde. Fordelen ved denne model er, at du kan få adgang til universitetet på helt ned til 2 år. 
  • i forlængelse af din HF-uddannelse, hvilket betyder, at du kan få adgang til UNI på knap 2½ år. Fordelen ved denne model er, at du fordeler arbejdsmængden  derved tager en ’helt almindelig HF’ efterfulgt af SOF.
Er der særlige adgangskrav til HF UNI?

Du skal forholde dig til adgangskravene til den HF-uddannelse, du gerne vil tage. Så hvis du fx vil tage HF UNI via 2-årig HF, gælder adgangskravene til 2-årig HF. Tilsvarende hvis du vil tage en HF via enkeltfag osv.

Her kan du blive klogere på optagelse, ansøgningsfrister og forudsætninger for hvert af de HF-tilbud, vi tilbyder.

Hvornår kan jeg starte, og hvad er ansøgningsfristen?

Starttidspunkt og ansøgningsfrist er afhængig af, hvilken HF-uddannelse, du er interesseret i.

Her kan du få et overblik over alle vores HF-tilbud, og her kan du blive klogere på optagelse, ansøgningsfrister og forudsætninger for hvert af de HF-tilbud, vi tilbyder.

Hvor lang tid tager HF UNI, og hvor mange timer får jeg på mit skema? (se konkrete eksempler)

Hvor lang tid HF UNI tager, afhænger af to ting:

Hvis du integrerer SOF i din HF, kan du tage en HF UNI på helt ned til 2 år. Hvis du tager din SOF i forlængelse af din HF, kan du tage en HF UNI på helt ned til 2½ år.


Her kan du se eksempler på HF UNI (ugentlige antal timer, varighed, antal eksamener m.m.) målrettet naturvidenskabelige, samfundsvidenskabelige og humanistiske universitetsuddannelser: HF UNI-eksempler

 

Hvordan bliver jeg tilmeldt HF UNI?

Du søger om optagelse på HF UNI via HF-studievejledningen

 

Roter venligst din telefon for at se siden