HF Film

For dig, der drømmer om en fremtid inden for film, medier og visuel storytelling

Om HF Film

HF FILM er et 2-årigt uddannelsesforløb i samarbejde mellem VIA Film & Transmedia i Filmby Aarhus og Aarhus HF.

På Aarhus HF tager du en 2 årig HF , og du kommer til at gå i en klasse med andre målrettede studerende, der deler dine kreative interesser. Du får du mediefag på B-niveau og informatik på C-niveau som valgfag.

For at sikre tid og rum til fordybelse i både de boglige og de kreative fag vil en del af den praktiske undervisning i Filmby Aarhus hos VIA Film & Transmedia foregå uden for den almindelige skoletid, fx i en introuge før skolestart, på udvalgte weekends m.v. Vær opmærksom på, at der er deltagerbetaling for den del af uddannelsen, der foregår i Filmbyen.

Læs mere om adgangskrav, deltagerbetaling m.m. her: HF FILM-folder

Om undervisningen hos VIA Film & Transmedia

Hos VIA Film & Transmedia lærer du at skrive, instruere og producere kortfilm, tv-serier til nettet, reklamefilm og musikvideoer.

Du prøver alt fra fashion photo shoots til journalistiske indslag. Du caster skuespillere, laver scenografi og sætter lys. Du lærer at bruge high-end kameraer og kreative apps som Photoshop og Premiere.

Du arbejder med Virtual Reality, video mapping og meget mere.

Du behøver ikke kunne noget af dette på forhånd, men du skal have viljen og lysten til at lære.

Fag og niveauer

I skemaet kan du se, hvilke fag og niveauer du skal have på HF Film. Der er studietur til Berlin på 1. år.

Din HF-eksamen er adgangsgivende til korte og mellemlange uddannelser som fx Multiplatform Storytelling and Produktion eller uddannelser på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hvis din drøm er at læse videre på universitetet, kan du hos os supplere din HF-uddannelse med en overbygning (SOF), som varer et halvt år.

Her kan de se læreplaner for alle HF-enkeltfag

Kom i gang med HF Film

Vil du vide mere om HF FILM, så kontakt studievejledningen.
Læs mere om optagelse, adgangskrav osv. under Søg om optagelse.
HF-uddannelsen er gratis. Derudover koster det pr. halve år 4.750 kr.  at følge VIA Film & Transmedias undervisning. Forløbet er SU-berettiget. Læs mere under Priser & SU.

Roter venligst din telefon for at se siden