HF Film

For dig, der drømmer om en fremtid inden for film, medier og visuel storytelling

Om HF Film

HF Film er et samarbejde mellem VIA Film & Transmedia i Filmby Aarhus og Aarhus HF & VUC. Hos Aarhus HF & VUC tager en gymnasial eksamen på 3 år via HF-enkeltfag. Her kommer du i klasse med andre, der deler dine interesser for det filmiske.

Det 3-årige forløb giver tid til fordybelse i både de boglige og de kunstneriske fag. Du får en gymnasial, adgangsgivende eksamen, og forløbet giver de bedste forudsætninger for at søge ind på film- og medieuddannelserne under Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, på landets universiteter eller på VIA University College, f.eks. Multiplatform Storytelling and Production.

Se HF Film-film, læs folder om HF Film.

Om undervisningen hos VIA Film & Transmedia

En dag om ugen arbejder du praktisk og kreativt hos VIA Film & Transmedia. Her lærer du at skrive, instruere og producere kortfilm, tv-serier til nettet, reklamefilm og musikvideoer.

Du prøver alt fra fashion photo shoots til journalistiske indslag. Du caster skuespillere, laver scenografi og sætter lys. Du lærer at bruge high-end kameraer og kreative apps som Photoshop og Premiere.

Du arbejder med Virtual Reality, video mapping og meget mere.

Du behøver ikke kunne noget af dette på forhånd, men du skal have viljen og lysten til at lære.

Samarbejde med erhvervsliv

Kursisterne på HF Film har produceret reklamefilm i samarbejde med startup-virksomheden Packhouse. Formålet med et samarbejde som dette er at bringe eleverne tættere på erhvervslivet og gøre dem klar til de udfordringer og tilbud, mange af dem vil stå overfor, når de engang kommer ud på arbejdsmarkedet.

”Vi har været både overraskede og imponerede over elevernes tilgang til dette projekt. De har virkelig været motiverede og haft en meget professionel tilgang til det, faktisk meget mere, end vi overhovedet havde turdet håbe på, og vi er så glade for resultaterne” – Malene fra Packhouse

Her kan du se filmene:

Profilfilm
Produktfilm 1
Produktfilm 2

Afspil Video

Fag og niveauer

I skemaet kan du se, hvilke fag og niveauer du skal have på HF Film. Der er studietur til Berlin på 1. år.

Ændrer du uddannelsesønsker undervejs, kan du gennem dine valgfag på tredje år målrette dit HF-forløb til at søge ind på de videregående uddannelser, du har interesse for.

Her kan de se læreplaner for alle HF-enkeltfag

Kom i gang med HF Film

Vil du vide mere om HF Film, så kontakt studievejledningen.
Find ansøgningsskema og læs mere om optagelse, adgangskrav osv. under Søg om optagelse.
Der er deltagerbetaling på alle HF-fag og derudover koster det pr. halve år 5.500 kr. inkl. materialer at følge VIA Film & Transmedias undervisning. Forløbet er SU-berettiget. Læs mere under Priser & SU.

Roter venligst din telefon for at se siden