VUC Erhverv for ledige

Brug os som springbræt til dit næste job

Fra ledig til job

Er du ledig? Og vil du hurtigst muligt vil have arbejdsrelaterede kompetencer, som kan bringe dig nærmere et job?

Vi tilbyder efteruddannelse i arbejdsrelateret DANSK, ENGELSK, MATEMATIK og IT/DIGITAL, og der er ingen deltagerbetaling. Nedenfor kan du læse mere om fagene og rammerne for efteruddannelsesforløbene, og hvis du bare gerne vil i gang, så følg disse tre enkle trin:

 • Tilmelding sker via VUC Erhvervs uddannelseskonsulent, Inger Goul Andersen på 2022 3812
 • Tag faglig test, som kan vise, hvilket trin/niveau du skal undervises på - tidspunkt aftales med Inger.
 • Mød op til undervisning tilpasset dine jobønsker og dit faglige niveau.

 

Spørgsmål / svar

Få det hurtige overblik over, hvordan du får det kompetenceløft, du ønsker for at komme tættere på et job.

Hvilke efteruddannelsesforløb for ledige tilbyder vi?

Vi tilbyder følgende fire efteruddannelsesforløb, som alle er erhvervsrettede:*

 • IT/DIGITAL: Du får mulighed for at få kendskab til og erfaring med at anvende digitale løsninger på arbejdsmarkedet. Faget har fokus på praktisk anvendelse, og du lærer at bruge forskellige digitale værktøjer og får et kendskab til grundlæggende IT-sikkerhed.
  Faget har tre trin/niveauer, og der er 20-30 timers undervisning pr. trin/niveau. Faget kan afsluttes med prøve efter 3. trin/niveau.
   
 • DANSK: Du får mulighed for at træne læsefærdigheder, blive bedre til at forstå det du læser, stave bedre, skrive og forbedre dine formuleringsevner. Der kan arbejdes med brancherettede emner i forhold til dine jobønsker.
  Faget har fire trin/niveauer, og der er 30-60 timers undervisning pr. trin/niveau. Du kan afslutte hvert trin/niveau med prøve.
   
 • MATEMATIK: Du får mulighed for at forbedre dine regnefærdigheder, og der er fokus på mere sikker talbehandling og forståelse for diagrammer og statistikker, der anvendes på arbejdspladsen. Der kan arbejdes med brancherettede emner i forhold til dine jobønsker.
  Faget har to trin/niveauer, og der er 30-60 timers undervisning pr. trin/niveau. Du kan afslutte hvert trin/niveau med prøve.
   
 • ENGELSK: Du får mulighed for at opbygge et passende ordforråd og bliver bedre til at formulere dig i tale og på skrift. Der kan arbejdes med brancherettede emner i forhold til dine jobønsker.
  Faget har fire trin/niveauer, og der er 20-30 timers undervisning pr. trin/niveau. Faget kan afsluttes med prøve efter 4. trin/niveau.

 

Alle fire efteruddannelsesforløb er i regi af Forberedende Voksenundervisning (FVU). Læs mere om brancherettet FVU i VUC Erhverv-katalog

Hvordan kommer jeg i gang, og er der adgangskrav?

Du kommer i gang ved at ringe til VUC Erhvervs uddannelseskonsulent, Inger Goul Andersen. Ring på tlf. på 2022 3812 på hverdage i tidsrummet kl. 8-16. Indtal evt. navn og nummer på telefonsvareren, hvorefter du vil blive ringet op. Det er også uddannelseskonsulenten, der kan svare på alle spørgsmål, der har at høre med efteruddannelsesforløbene for ledige.

Idet der på alle fire efteruddannelsesforløb er flere trin/niveau, skal du testes, således at du kan starte på det niveau, der passer til dig. Tidspunkt for denne test aftales med Inger.

 

Du skal i udgangspunktet være over 25 år for at kunne starte. Der er dog nogle undtagelser, så hvis du er under 25 år så kontakt VUC Erhvervs uddannelseskonsulent, Inger Goul Andersen på tlf. på 2022 3812 og hør nærmere.

Hvis der er noget du er i tvivl om ift. fx jobcenter eller a-kasse, så ring til Inger.

Skal jeg have testet mit faglige niveau?

For at du kan deltage i FVU fagene dansk, engelsk, matematik og digital er det nødvendigt, at du får en afdækning (test) af dine behov.

Snarest muligt efter testen, bliver du indkaldt til samtale med en underviser/vejleder, og sammen gennemgår i resultaterne af testen. Til samtalen får du at vide, hvilket niveau der passer til dig

Testen er anonym, og det er kun dig og underviseren/vejlederen, der får resultatet.

Hvor og hvornår foregår undervisningen?

Undervisningen foregår på Aarhus HF & VUC på Dalgas Avenue 2, 8000 Aarhus C.

Lige nu ser planen for efteruddannelse ud som følger:

 • DANSK: Hverdage kl. 8.00-9.45
 • DANSK: tirsdage kl. 15.55-18.30.
 • MATEMATIK: Hverdage kl. 9.55-11.40
 • IT/DIGITAL: Hverdage kl. 9.55-11.40
 • ENGELSK: Der er folk på venteliste, hold oprettes hvis der er nok tilmeldte

 

Der er også mulighed for Online-undervisning.

Hvornår kan jeg komme i gang, og hvor lang tid varer et forløb?

Vi har løbende optag på nedenstående hold, hvilket vi sige at du kan starte, så snart du er blevet testet og ved, hvilket trin/niveau du skal undervises på.

 • DANSK: Hverdage kl. 8.00-9.45
 • DANSK: tirsdage kl. 15.55-18.30
 • MATEMATIK: Hverdage kl. 9.55-11.40
 • IT/DIGITAL: Hverdage kl. 9.55-11.40
 • ONLINE-undervisning (hør nærmere hos uddannelseskonsulenten)

 

Hvor lang tid et efteruddannelsesforløb varer handler om, hvor mange timer, der er på det pågældende fag og trin/niveau. Fx kan der på dansk være op 60 timers undervisning på et trin/niveau, og hvis du har 4 timers dansk om ugen, skal du have undervisning i 15 uger, før du er færdig.

Tilsvarende kan du på engelsk have ned til 20 timers undervisning på et trin/niveau, og hvis du har 2 timers engelsk om ugen, skal du have undervisning i 10 uger, før du er færdig.

Kan jeg blive klogere på valg af uddannelse og job, der passer til mig?

VUC Erhverv har i samarbejde med jobcentre og a-kasser udviklet JOB I SPIL, som er et ”spil” via nettet, som gør det let at blive klogere på, hvad der skal til for at nå i mål med job og uddannelse.

Prøv spillet her:

 

 

Roter venligst din telefon for at se siden