Aarhus HF og VUC logo
Søg
Close this search box.

Optagelse på ordblinde-tilbud

Optagelse på ordblinde-tilbud

På Aarhus HF & VUC kan du få lavet en test, der viser, om du er ordblind. Også selvom du ikke går på skolen. Det er gratis, nemt og helt anonymt.

Hvis du er ordblind, har du ret til gratis ordblindeundervisning. Ring til Jeppe Baun Høst på tlf. 2366 3265, og hør mere om dine muligheder for test og undervisning.

Du kan også møde op i Læseafdelingen på Dalgas Avenue 2 alle hverdage i tidsrummet kl. 9.00-14.00.

Du søger om optagelse på HF Ordblind ved at udfylde dette skemaNår vi har modtaget det udfyldte skema, mailer vi dig et uddybende ansøgningsskemaskema, som du skal udfylde og returnere. Hvis det bliver nødvendigt, indkalder vi dig til en optagelsessamtale.

Har du ikke tidligere taget Den tværgående ordblindetest, skal du desuden til samtale med en ordblindeunderviser, hvor du skal tage testen.

Har du brug for at få afklaret om HF Ordblind er den rette uddannelse for dig, er du velkommen til at booke tid til en vejledningssamtale med en studievejleder.

For at få ordblindeundervisning skal du være testet ordblind. Derudover skal du være minimum 25 år. Hvis du er under 25 år, skal du leve op til ét af nedestående kriterier:

  • Du er selvforsørgende og arbejder minimum 20 timer om ugen
  • Du har gennemført en ungdomsuddannelse 
  • Du er i gang med en ungdomsuddannelse, HF-enkeltfag eller en videregående uddannelse
  • Du er på barsel

HF Ordblind hører under HF-enkeltfag, og du kan tidligst starte et år, efter du har taget folkeskolens afgangsprøve – det gælder også, hvis du i grundskolen eller på en efterskole afslutter 10. klasse med eksamen. 
Hvis du derimod er på et 10. skoleår uden eksamener (prøvefri 10. klasse), kan du starte samme år, som du afslutter dit 10. skoleår.

Er du i tvivl om, hvilket forløb du har taget på efterskolen, så spørg din efterskole, eller kontakt studievejledningen.

 

Frist for ansøgning til HF Ordblind var 1. marts, men vi har stadig ledige pladser, så du kan stadig nå det!.

Der er løbende optag på almindelig ordblinde-undervisning, så her kan du starte, når du vil.

Studievejledningen sidder klar til at råde og vejlede dig.