Aarhus HF og VUC logo
Søg
Close this search box.

VUC Erhverv for ledige

Brug os som springbræt til dit næste job

Fra ledig til job

Er du ledig? Og vil du hurtigst muligt vil have arbejdsrelaterede kompetencer, som kan bringe dig nærmere et job?

Vi tilbyder efteruddannelse i arbejdsrelateret dansk, matematik, engelsk og IT. Nedenfor kan du læse mere om fagene og rammerne for efteruddannelsesforløbene.

Der er ingen deltagerbetaling, og hvis du bare gerne vil i gang, så følg disse tre enkle trin:

  1. Ring til Inger, som er VUC Erhvervs uddannelseskonsulent, på tlf 2022 3812. Inger kan hjælpe med tilmelding og svare på opklarende spørgsmål.
  2. Tag faglig test, som kan vise, hvilket trin/niveau du skal undervises på – tidspunkt aftales med Inger.
  3. Mød op til undervisning tilpasset dine jobønsker og dit faglige niveau.

Nysgerrig på dine mulig­heder for job og uddannelse?

Prøv JOB i SPIL, som kan gøre dig klogere på, hvad der skal til for at nå i mål med uddannelse og job.

Spørgsmål / svar

Få det hurtige overblik over, hvordan du får det kompetenceløft, du ønsker for at komme tættere på et job.

Vi tilbyder følgende FVU-efteruddannelsesforløb, som begge er erhvervsrettede:*

DANSK: Du får mulighed for at træne læsefærdigheder, blive bedre til at forstå det du læser, stave bedre, skrive og forbedre dine formuleringsevner. Der kan arbejdes med brancherettede emner i forhold til dine jobønsker. Faget har fire trin/niveauer, og der er 30-60 timers undervisning pr. trin/niveau. Du kan afslutte hvert trin/niveau med prøve.

MATEMATIK: Du får mulighed for at forbedre dine regnefærdigheder, og der er fokus på mere sikker talbehandling og forståelse for diagrammer og statistikker, der anvendes på arbejdspladsen. Der kan arbejdes med brancherettede emner i forhold til dine jobønsker. Faget har to trin/niveauer, og der er 30-60 timers undervisning pr. trin/niveau. Du kan afslutte hvert trin/niveau med prøve.

ENGELSKBliv bedre til engelsk på et grundlæggende niveau. Vi tilbyder gratis forløb, som tager udgangspunkt i dine behov. Bliv bedre til at tale engelsk med fx dine kollegaer samt læse og skrive mindre tekster på engelsk. FVU-engelsk består af 4 trin. Du starter på det trin, som passer til dig. Hvert trin består af 30-60 timer.

ITBliv god til IT og digitale værktøjer. Vi tilbyder gratis forløb, som tager udgangspunkt i dine behov. Bliv bedre til at navigere på internettet med fx informationssøgning, anvende it og digitale værktøjer i din hverdag, anvende basale digitale løsninger på jobbet eller i din fritid samt forstå hvad digital sikkerhed og persondata er. FVU-digital består af 3 trin. Du starter på det trin, som passer til dit behov. Hvert trin består af 20-30 timer .

Vi har også TILBUD FOR ORDBLINDE. Læs mere om brancherettet OBU på side 10 i VUC Erhverv-katalog.

Du kommer i gang ved at ringe til VUC Erhvervs uddannelseskonsulent, Inger Goul Andersen. Ring på tlf. 2022 3812 på hverdage i tidsrummet kl. 8-16. Indtal evt. navn og nummer på telefonsvareren, hvorefter du vil blive ringet op. Det er også Inger, der kan svare på alle spørgsmål, der har at gøre med efteruddannelsesforløbene for ledige – herunder evt. spørgsmål ang. regler ift. jobcenter, a-kasse m.m..

Idet der på alle fire efteruddannelsesforløb er flere trin/niveauer, skal du testes, således at du kan starte på det niveau, der passer til dig. Tidspunkt for denne test aftales med Inger.

Du skal i udgangspunktet være over 25 år for at kunne starte, men hvis du er under 25 år og på dagpenge, kan der være muligheder. Der er også andre undtagelser, hvis du er under 25 år, så kontakt VUC Erhvervs uddannelseskonsulent, Inger Goul Andersen på tlf. 2022 3812 og hør nærmere.

For at blive tilmeldt et eller flere af FVU-fagene DANSK OG MATEMATIK er det nødvendigt, at du får en afklaring (test) af dine behov.

Efter testen får du en kort samtale med en vejleder, hvor resultaterne af testen gennemgås. Her får du en vurdering af dit faglige niveau sammen med en vurdering af, hvilket tilbud der er relevant for dig.

Testen er anonym, og det er kun dig og vejlederen, der får resultatet.

Undervisningen foregår på Aarhus HF & VUC på Dalgas Avenue 2, 8000 Aarhus C.

Lige nu ser planen for efteruddannelse ud som følger:

  • DANSK: Mandag-fredag kl. 8.00-9.45
  • DANSK: Tirsdage kl. 15.55-18.30.
  • MATEMATIK: Mandag-fredag kl. 9.55-11.40

Der er også mulighed for ONLINE-undervisning.

Vi har løbende optag på nedenstående hold, hvilket vil sige, at du kan starte, så snart du er blevet testet og ved, hvilket trin/niveau du skal undervises på.

  • DANSK: Mandag-fredag kl. 8.00-9.45
  • DANSK: Tirsdage kl. 15.55-18.30.
  • MATEMATIK: Mandag-fredag kl. 9.55-11.40
  • ONLINE-undervisning i DANSK og MATEMATIK

Hvor lang tid et efteruddannelsesforløb varer kommer an på, hvor mange timer der er på det pågældende fag og trin/niveau. Fx kan der på dansk være op 60 timers undervisning på et trin/niveau, og hvis du har 4 timers dansk om ugen, skal du have undervisning i 15 uger, før du er færdig. Tilsvarende kan du fx på engelsk have ned til 20 timers undervisning på et trin/niveau, og hvis du har 2 timers engelsk om ugen, skal du have undervisning i 10 uger, før du er færdig.

VUC Erhverv har i samarbejde med jobcentre og a-kasser udviklet JOB I SPIL, som er et ”spil” via nettet, som kan give dig inspiration til, hvad der skal til for at nå i mål med job og uddannelse.

Du kan prøve spillet her.