Aarhus HF og VUC logo
Søg
Close this search box.

HF Kunst & Design

For dig, der ønsker at udleve dine ambitioner inden for det kreative felt

Om HF Kunst & Design

HF Kunst & Design er et samarbejde mellem Skolen for Kunst og Design og Aarhus HF & VUC. Her kan du tage en gymnasial eksamen via HF-enkeltfag, som Aarhus HF & VUC udbyder og er ansvarlig for.

Du kommer til at gå i en klasse med andre målrettede studerende, der deler dine kreative interesser. Forløbet giver tid til fordybelse i såvel de boglige som kunstneriske og praktiske kreative fag.

Efter forløbet vil du stå med en gymnasial, adgangsgivende eksamen, og du vil have de bedste forudsætninger for at søge ind på en designskole, arkitektskole, VIA Design eller andre kreative videregående uddannelser eller alternativt blive afklaret på hvilken kreativ uddannelsesvej, der bedst passer til dig.

Læs mere om HF Kunst & Design i brochuren.

Om undervisningen på Skolen for Kunst & Design

Skolen for Kunst og Design står for den praktiske undervisning (2 år) i de kunstneriske/praktiske fag 6 timer om ugen. Her lærer du først det gode kunstneriske håndværk (tegning, skitsering og proces), og du kommer herefter til at beskæftige dig med f.eks. illustration, mode, collage, grafisk fortælling, arkitektur, designproces m.v.

Du behøver ikke at kunne tegne i forvejen for at deltage på Skolen for Kunst & Design, men det er vigtigt og 100% afgørende, at du har lyst til at gå i gang med at arbejde målrettet og engageret med dit kreative potentiale.

Fag og niveauer

I skemaet kan du se de fag og niveauer, du skal have på HF Kunst & Design. Der er studietur til Berlin.

Hvis du ændrer uddannelsesønsker undervejs, kan du gennem dine valgfag målrette dit HF-forløb til at søge ind på de videregående uddannelser, du har interesse for.

Her kan du se læreplaner for alle HF-enkeltfag.

Projekter fra undervisningen

Få et indblik i nogle af de seje projekter fra undervisningen.
I videoerne fortæller elever fra Kunst & Design om 2 store vægmalerier, de har lavet på skolen og ude i byen.

Kom i gang med HF Kunst & Design

Tilmelding

Læs mere om optagelse, adgangskrav og ansøgningsfrist

Studievejledning

Studievejlederne sidder klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål.

Priser & SU

Der er deltagerbetaling på HF Kunst & Design. Forløbet er SU-berettiget