Aarhus HF og VUC logo
Søg
Close this search box.

Kursister vinder pris

Torsdag eftermiddag i sidste uge vandt Maria, Aksel og Nikolaj fra 1.V på Aarhus HF & VUC prisen for ”bedste anmeldelse i nyt format” ved finalen i TeaterAnmelderiet – en konkurrence som Aarhus Teater og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) står bag, hvor gymnasieelever dyster i ‘kunsten at anmelde’ på flere platforme.

De tre havde lavet en alternativ anmeldelse af “Erasmus Montanus” på Aarhus Teater, nemlig en “Twitterfight”, hvor stykkets personer kommer til orde i tweets.

Juryens begrundelse: “Twitterfight” fletter analyse, fortolkning og vurdering ind i en kontekst, der udover at ramme tonen i stykket, også er tilpasset både platformen (TikTok) og målgruppen (unge) gennem et humoristisk og nutidigt sprog. Denne detaljerede, gennemførte og nærmest fulde rolleprofil afspejler en god forståelse for karaktererne og deres interne relationer og har en sproglig genkendelighed, der er med til at understøtte stykkets pointer’.

Konkurrencen er omtalt i Aarhus Stiftstidende og kan læses her: Fremtidens teaterformidling er lys: Århusianske gymnasieelever lavede de bedste anmeldelser

På billedet ses Maria (t.h.), som modtog præmien på vegne af gruppen.