Aarhus HF og VUC logo
Søg
Close this search box.

Derfor bør du vælge os

Der er mange gode grunde til at vælge Aarhus HF & VUC

Højt karaktergennemsnit

Kursister fra Aarhus HF & VUC klarer sig generelt godt. De seneste tal fra 2023 viser, at vi ligger i top, når det kommer til karaktergennemsnit på 2-årig HF, som ligger på 7,2. Det er det 4. højeste ud af landets 120 udbudssteder. Karaktergennemsnittet på landsplan ligger til sammenligning på 6,0.

På HF-enkeltfag lå karaktergennemsnittet i 2023 på 7,3, hvilket placerer os i den bedste tredjedel ud af landets i alt 40 udbydere af HF-enkeltfag. Karaktergennemsnittet var på landsplan 7,1.

Derudover skiller vi os ud ved at være en HF-skole med en høj andel af kursister, der fortsætter på universitetet. I 2022 blev i alt 338 HF-dimittender fra Aarhus HF & VUC optaget på (landstallene er angivet i parentes):

  • Universitetet: 37% (22%)
  • Professionsuddannelser: 45% (59%)
  • Erhvervsakademi: 18% (19%)

Hør vores kursister fortælle om skolens faglige miljø i videoen.

Et godt studiemiljø

På Aarhus HF & VUC er der plads til alle, og studiemiljøet bærer præg af, at vores kursister er forskellige både ift. alder, køn og baggrund. Vi dyrker fællesskabet på både klasseniveau og på tværs af skolen, og vi har en lang række sociale aktiviteter og arrangementer, du kan deltage i. 

Det er vigtigt for os, at du får de bedste forudsætninger for at klare dig godt igennem dit forløb hos os. Derfor har vi en række tilbud om studiestøtte, som du kan benytte dig af.

Hør mere om studiemiljøet på skolen: Lær os bedre at kende 

Lige midt i byen

Aarhus HF & VUC ligger placeret i det attraktive Frederiksbjerg i Aarhus C. Vi er det eneste HF-tilbud i Aarhus C, og du kan se frem til at få din daglige gang på byskole omgivet af det pulserende storbyliv. Vi ligger et stenkast fra banegården og Bruuns Galleri, så du har gode mulighed for at udnytte storbyens muligheder for shopping, caféliv og kulturoplevelser efter skole – og hvis du ikke bor i nærheden, er det nemt at finde offentlig transport til og fra skole. 

I videoen kan du høre vores kursister fortælle, hvad det betyder for dem, at skolen er centralt placeret.

Hurtigt videre med uddannelse

På Aarhus HF & VUC bringer vi dig hurtigt videre mod din drømmeuddannelse. Vores mange forløb og uddannelser kan tilpasses dine kompetencer og ønsker, så du kun skal tage de fag og niveauer, du mangler for at komme videre. Eksempelvis tilbyder vi en lang række fagpakker på både HF og 9.-1.0 klasses niveau, der er målrettet forskellige uddannelser.  Hvis du ved, du vil på universitet efter din HF, kan du med en HF UNI blive klar på helt ned til to år – det kan ikke gøres hurtigere!

Hør hvorfor vores kursister har valgt os

Kursisterne peger blandt andet på det kreative miljø, skolens centrale placering og den mangfoldige kultur