Aarhus HF og VUC logo
Søg
Close this search box.

Grøn skole

Læs mere om Grøn skole

Aarhus HF og VUC er en del af Grønt Flag – Grøn skole, som er en certifiseringsordning og et undervisningsprogram for bæredygtig udvikling. Skolen har fået tildelt Friluftsrådets grønne flag, som er med til at give skolen en synlig grøn profil, og understøtte undervisning, som gør en forskel.

På Aarhus HF & VUC ønsker vi at skabe en skole, hvor bæredygtighed tænkes ind i alle områder af skolens liv, og hvor alle bæredygtige forslag, store som små, hilses velkomne og implementeres i det omfang, det er muligt. Det er målet, at såvel kursister som medarbejdere har kendskab til FN’s verdensmål og deres betydning for vores samfund og vores planet og dermed opbygger en bevidsthed omkring bæredygtighed, som også rækker ud over hverdagen på skolen. Vores kursister skal efter endt uddannelse forlade skolen som ansvarsbevidste medborgere i forhold til miljø, klima og bæredygtighed. Med dette som omdrejningspunkt har vi følgende grønne vision for skolen:

Det er visionen på Aarhus HF og VUC, at kursister og ansatte arbejder sammen for at skabe en skole, hvor bæredygtighed er en naturlig og integreret del af både undervisningen, skolens daglige liv, og skolens profil udadtil.

Alle på skolen bærer et ansvar for at den fælles viden, idérigdom og kreativitet, som er til stede blandt skolens tusindevis af brugere, anvendes til at føre skolens grønne vision ud i livet, og at visionen kommer til udtryk i alle aspekter af skolens liv. Skolens grønne vision skal sikre, at vi kan opnå og bevare Friluftsrådets Grønne Flag hvert skoleår.

Skolen har fastlagt en række principper for det grønne arbejde, som du kan se her: Grøn vision, principper og handlingsplan.

Aarhus Hf & VUC fik i foråret 2020 installeret et solcelleanlæg, som nu bidrager til produktion af skolens strømforbrug. Følg produktionen fra vores solcelleanlæg her: Solcelleanlæg for Aarhus HF & VUC.